Знайшли унікальний 47-річний пожежний Mercedes-Benz, який ще на службі (Фото)

У Білорусі в одній з пожежних частин служить вантажний автомобіль Mercedes-Benz L 1113 1973 виробничого року. 47-річне авто, до тепер тушить пожежі, у четвер, 10 вересня, повідомило місцеве агентство МЛИН.

Авто знаходиться на території Білорусі вже 20 років. Про те, як машина опинилася в цій країні, інформації немає, напевно, німці списали дану вантажівку у себе і передали білорусам як безоплатну допомогу. При цьому можливо, що білоруська пожежна частина сама придбала дану машину в ФРН.

За відомостями агентства, авто добре працює і досі оснащується оригінальним мотором і пожежним насосом. Рама і кабіна перебувають в хорошому стані. У салоні варто відзначити наявність оригінальних попереджувальних і пояснювальних табличок на німецькій мові. Єдиним недоліком є те, що відсутній гідропідсилювач керма.

Модель L 1113 відноситься до лінійки вантажних машин L-series, які мають округлу капотну кабіну. У Німеччині виробництво даної моделі здійснювалося з 1959 по 1984 рік, її в рух приводили дизелі об’ємом 5,1 – 5,6 літра продуктивністю від 114 до 168 к.с.


Не пропустіть