BMW підготувала достойного конкурента знаменитому VW Golf GTI (Фото)

Концерн BMW вносить останні штрихи в підготовлюваний до появи автомобіль під назвою 128ti, нову версію хетчбека 1-й серії з гарячим хетчбеком, яка буде встановлена ​​під топовим M135i xDrive.

Новий BMW 128ti буде оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 261 к.с., що приводить в рух передні колеса через диференціал підвищеного тертя Torsen і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка буде єдиним варіантом. BMW розганяється до 100 км/год за 6,1 секунди.

Тут важливо те, що прийдешній 128ti не буде просто ще одним швидким варіантом в модельному ряду, оскільки марка BMW доклала багато зусиль, щоб налаштувати підвіску і рульове управління спеціально для цієї моделі з метою забезпечити «надзвичайно спортивне й орієнтоване на водія водіння».

Новий BMW 128ti, по суті, є першим гарячим хетчбеком BMW з переднім приводом і тільки третя модель в історії бренду, що має суфікс Turismo Internazionale. Серійна версія отримає спеціально налаштовану пасивну підвіску M Sport, яка нижче на 10 мм і має більш жорсткі настройки, ніж M135i, що має такі ж стабілізатори і гальма M Sport.

Крім того, новий BMW 128ti буде приблизно на 80 кг легше, ніж M135i xDrive, в основному через відсутність повного приводу. BMW обіцяє, що нова гаряча версія 1-Series також буде відрізнятися відмінними зовнішніми і внутрішніми особливостями, щоб виділитися серед своїх молодших родичів.

BMW збирається запустити новий 128ti в листопаді по всій Європі, йдучи проти традиційних гарячих хетчбеків, таких як VW Golf GTI, Ford Focus ST, і навіть спробує вступити в боротьбу з більш хардкорними моделями FWD в цьому сегменті, включаючи Honda. Civic Type R і Renault Megane RS.


Не пропустіть