Peugeot і Citroen вирішили відмовитися від малолітражок (Фото)

Група французьких автокомпаній прийняла рішення про зняття з виробництва моделей Peugeot 108 і Citroen C1. Пов’язано це одночасно зі зниженням попиту до даного типу автомобілів і жорсткістю правил шкідливих викидів бензинових ДВЗ.

Концерн PSA, куди входять компанії Citroen і Peugeot, розробляв ці моделі на потужностях чеського заводу, який належить їм спільно з компанією Toyota. Вже пару років тому керівництво компанії вирішило продати свою частину частки в цьому підприємстві японцям. За останні 10 років попит на малогабаритні автомобілі на європейському ринку знизився на 3.5%, що і без того становив не більше 11% загальної частки ринку. У зв’язку з цим і було прийнято рішення призупинити виробництво такого типу автомобілів.

До того ж, щоб пройти за всіма нормами шкідливих викидів, такі автомобілі доводиться комплектувати досить дорогими системами фільтрів. Після швидкого об’єднання з концерном FCA французький виробник зможе розраховувати на розробки в сфері гібридних і електрифікованих машин, які для малолітражних автомобілів підходять найкраще. Об’єднання двох і без того потужних концернів FCA і PSA в один, під назвою Stellantis, дозволить знизити витрати на виробництво автомобілів в цілому.


Не пропустіть