Як прискорити прогрів автомобільного двигуна взимку

Температура за вікном з кожним днем ​​стає нижче, і перед автомобілістами все гостріше постає питання – як швидко прогріти двигун. Експерти поділилися ефективними рецептами.

Для того щоб «підбадьорити» мотор, рекомендується підвищити його обороти. А для цього потрібно включити прилади, які споживають найбільше електрики: фари, підігріви стекол і крісел. При повному навантаженні двигун швидше знайде потрібну температуру.

Якщо зима буде холодною і затяжною, є сенс придбати автономний (повітряний) обігрівач. Такі переносні «фени» можуть працювати від звичайної розетки прикурювача. Сучасні моделі обігрівачів дуже компактні (не більше смартфона), а ефект від їх використання досить високий. З таким помічником час прогріву автомобіля скоротиться в три рази, і замість чверті години вам буде потрібно не більше п’яти хвилин, щоб досягти необхідної температури.

Дуже важливо не допускати екстремального охолодження двигуна. Якщо у вас немає просунутої електроніки, яка самостійно може заводити і вимикати мотор, на допомогу прийде звичайний шматок картону, розміщений в підкапотному просторі. Але найкраще придбати спеціальну заслінку.