Volkswagen повідомив про появу автономних автомобілів до 2025 року

Головний виконавчий директор Volkswagen Герберт Дисс заявив, що завдяки підвищенню продуктивності комп’ютерних чіпів і розвитку штучного інтелекту в 2025-2030 роках можна очікувати появу автономних автомобілів для продажу населенню, передає «Reuters».

«Можна передбачити, що незабаром ці системи зможуть впоратися навіть зі складними ситуаціями автономного водіння», – розповів виконавчий директор найбільшого в світі концерну з продажу та виробництва автомобілів.

Раніше Дисс працював в BMW. Він перейшов в Volkswagen в 2015 році і провів реформу після скандалу з планом інвестицій в електромобілі на $ 87 млрд. Інцидент стався у вересні 2015 року, коли Агентство з охорони навколишнього середовища США виявило, що деякі автомобілі компанії на дизелі не відповідають екологічним стандартам США – за кожне авто виробник повинен був заплатити штраф в $ 37,5 тис. з огляду на те, що число проданих з 2008 року в США машин склало 482 тисячі, загальна сума штрафу могла досягти $ 18 млрд. Volkswagen відкликав в США півмільйона своїх машин.