Toyota представить електрокар, який заряджається за 10 хвилин

Автовиробник Toyota збирається представити в наступному році електромобіль з новим твердотілим акумулятором, який забезпечить 10-хвилинну швидку зарядку, повідомляє видання Nikkei Asia.

Японська марка почала працювати над твердотільними батареями ще в 2017 році, плануючи представити такі акумулятори для електромобілів на початку 2020-х років для комерційних цілей. Тепер же Toyota збирається показати автомобіль з акумулятором нового покоління вже в наступному році.

«Ця технологія є потенційною панацеєю від недоліків, з якими стикаються електромобілі, що працюють на звичайному літій-іонному акумуляторі, включаючи відносно невелику відстань, пройдену на одній зарядці, а також час зарядки. Toyota планує стати першою компанією, яка продасть електромобіль з твердотілим акумулятором на початку 2020-х років. У наступному році найбільший автовиробник в світі вже представить прототип», – цитує слова представників компанії Nikkei Asia.

У виданні стверджується, що новий акумулятор забезпечить дальність дії в 500 км і зарядку всього за 10 хвилин.

Раніше в цьому році японський автовиробник анонсував новий повністю електричний позашляховик, а також повідомив, що це їх «перший крок» в області електромобілів з акумулятором.


Не пропустіть