Один з перших післявоєнних німецьких седанів Auto Union пішов з молотка (Фото)

На онлайн-аукціоні Bring A Trailer проданий дводверний седан DKW F89. Торги завершилися минулої ночі, за раритет 1953 року з невідомим пробігом виклали 16 000 доларів.

Незважаючи на наявність на радіаторній решітці добре відомого логотипу з чотирма кільцями, до марки Audi цей автомобіль відношення не має: на той момент лого належало концерну Auto Union, в який і входила марка DKW.

Дводверний DKW F89 став першою легковою моделлю компанії, яка з’явилася на ринку після Другої світової війни. Виробництво сімейства запустили в 1950 році, а сама модель здебільшого грунтувалася на довоєнних розробках – в тому числі на DKW F8. Однак в дизайні кузова цієї моделі були вперше випробувані деякі інноваційні рішення в галузі аеродинаміки.

Чотиримісна передньомоторна двухдверка укомплектована двотактним двоциліндровим мотором об’ємом 684 кубічних сантиметра, який розвивав на момент розробки моделі 23 к.с. У парі з чотириступінчастою механічною коробкою він розганяв DKW F89 до максимальної швидкості в 100 км/год, хоча, як видно на фото, спідометр моделі розмічений до 120 км/год.

Продавець стверджує, що перед продажем автомобіль пройшов обслуговування паливної, гальмівної і електросистеми, і єдині серйозні проблеми раритету – це дефекти забарвлення і потріскані ущільнювачі.


Не пропустіть