Китайці представили 680-сильний кросовер вдвічі дешевше BMW X5 (Фото)

Компанія BMW недавно представила один з найбільш технологічних електрокроссоверов iX з заявленим запасом ходу в 600 кілометрів. Але ще до виходу баварської моделі на ринок в продаж може надійти новий Lantu Free, розроблений Dongfeng. Очікується, що дилери почнуть отримати даний електрокроссовер в третьому кварталі 2021 року.

Китайська модель буде представлена в двох модифікаціях. Стандартно автомобіль оснащується акумуляторами, які забезпечують запас ходу в 500 кілометрів. Однак у Lantu Free є версія, яка може без підзарядки проїжджати близько 860 кілометрів. Великим запасом ходу сьогодні може похвалитися тільки Lucid Air.

Втім, є дві важливі особливості, якими відрізняється новий Lantu Free. По-перше, зазначений запас ходу розрахований з використанням методики NECD, яка не раз піддавалася критиці з-за того, що вона дає сильно завищені показники. По-друге, китайська новинка буде доступна в чисто електричному виконанні і з гібридною установкою. Максимальний запас ходу заявлений саме для останньої версії кросовера.

Гібридна установка для Lantu Free заснована на 1,5-літровому двигуні Dongfeng, який розвиває до 82 к.с. потужності (при піковому прискоренні – до 109 к.с.). При цьому сукупна віддача даного агрегату досягає 680 к.с. при моменті, що крутить в 1000 Н * м. Наскільки вірні зазначені показники, поки невідомо. Можливо, такий різкий приріст потужності обумовлений наявністю декількох високопродуктивних електродвигунів. Характеристики чисто електричної версії кросовера ще не розсекречені.

Заявлено, що Lantu Free оснащується обладнанням четвертого рівня, здатним розпізнавати голосові команди. Зокрема, водій може таким чином задавати температуру в салоні і управляти склопідйомниками. У комплекті з кросовером йдуть сканери розпізнавання відбитків пальців і особи. Також автомобілю доступні кілька радарів з 3-міліметровими хвилями, 9 камер і 12 ультразвукових датчиків. Адаптивний круїз-контроль працює на всьому діапазоні швидкостей. Є ще і системи кругового огляду, спостереження за «мертвими» зонами і нічного бачення, яка відстежує ситуацію на дорозі на відстані в 150 метрів. Крім того, покупцям китайського кросовера запропонують передні крісла з єлектрорегулюванням в 12-ти напрямках і функцією пам’яті, преміальну акустику, систему активного шумозаглушення та інше обладнання.


Не пропустіть