Знайдений в сараї Nissan хочуть продати за ціною нового Роллс-Ройса (Фото)

Японська філія аукціонів Yahoo виставив на продаж дуже рідкісний Nissan Skyline GT-R зразка 1973 року – один з 197 випущених у світ. Просять за раритет 338 тисяч доларів, тобто приблизний еквівалент ціни нового Rolls-Royce Ghost. І це вже не перша спроба продати знайдений в сараї спорткар.

Друге покоління спорткара GT-R на базі Nissan Skyline компанія вивела на домашній ринок в вересні 1972 року, проте вже навесні 1973 року припинила виробництво: прийнято вважати, що це пов’язано з погіршенням економічної ситуації, спровокованою нафтовою кризою. В результаті на світ з’явилося менше двох сотень машин. Виставлений на продаж екземпляр – лише один з семи, які залишили конвеєр саме з цим відтінком кузова.

Автомобіль оснащений дволітровою рядною «шісткою» на 160 к.с. і п’ятиступінчастою “механікою”. Купе виразно потребує реставрації: продавець запевняє, що хотів цим зайнятися, але банально не вистачає часу. Тим часом, користувачі ресурсу Reddit стверджують, що саме цей екземпляр перебуває в продажу вже мінімум 3-4 роки.

Не виключено, невдачі з реалізацією спровоковані високою ціною раритету. Однак GT-R цього покоління можуть коштувати і дорожче. На початку нинішнього року на аукціоні BH Auction в Токіо аналогічний автомобіль (тільки в стані, близькому до заводського) змінив власника за 47,3 мільйона ієн, або 456 тисяч доларів.


Не пропустіть