Індійська копія легендарного Jeep виходить на ринок (Фото)

Північноамериканському підрозділу концерну Mahindra дозволили повернути на ринок позашляховик Roxor, продажі якого раніше були заборонені з ініціативи марки Jeep: компанії здалося, що Roxor надто вже схожий на класичний CJ-5. Але поки Mahindra показала нову модель тільки владі США.

Комісія з міжнародної торгівлі оголосила, що нова версія Roxor більше не порушує права Jeep на автентичний дизайн класичних позашляховиків. Як передає Reuters, тим самим концерн отримав право виробляти і продавати на території Сполучених Штатів оновлену модифікацію позашляховика. Тим часом, на офіційному сайті Mahindra Roxor в США все ще відсутні зображення товарних машин, а доступ до конфігуратора заблокований.

У Jeep вже заявили, що розчаровані рішенням влади і мають намір його оскаржити. Очевидно, представники компанії теж встигли ознайомитися з підсумками рестайлінгу Roxor.

Про рішення Mahindra провести позапланове оновлення позашляховика під тиском юристів FCA стало відомо восени нинішнього року. При цьому тодішню версію Roxor назвати прямим конкурентом Jeep Wrangler можна було лише з великою натяжкою: компактний двомісний позашляховик оснащується 64-сильним дизелем об’ємом 2,5 літра і не має допуску на дороги загального користування.


Не пропустіть