Екстремальний Porsche Cayman GT4 RS розкрили на зимових тестах (Фото)

Папарацці розкрили зовнішність екстремального Porsche Cayman GT4 RS. Прототип «трекового» купе з допуском на дороги загального користування сфотографували на зимових тестах, і маскування не приховує ключові відмінності GT4 RS від поточної топ-версії Cayman GT4.

Для ультимативного Cayman GT4 RS інженери Porsche готують оригінальний аеродинамічний обвіс: в передніх крилах над колесами з’являться отвори, зміниться форма кришки переднього багажника, у двигуна з’являться додаткові повітрозабірники позаду бічних скел. Також збільшиться в розмірах і відзначиться зміненим профілем заднє антикрило; до того ж у RS-версії з’являться кастомні колісні диски з гоночним кріпленням однієї центральною гайкою.

Поліпшене охолодження і великі вихлопні патрубки натякають на форсований двигун: інсайдери впевнені, що Cayman GT4 RS збереже атмосферну 4,0-літрову опозитну «шістку» з безпосереднім уприскуванням, але дані про віддачу розходяться.

Деякі джерела говорять про помірне збільшення продуктивності з 420 до 450 кінських сил, інші стверджують, що GT4 RS оснастять 500-сильним мотором. Втім, 500-сильний Cayman GT4 RS може стати конкурентом новому 911 GT3, і такий розклад не на руку Porsche.

Що стосується трансмісії, то у німецької фірми є два варіанти: оснастити новинку безальтернативним 7-швидкісним “роботом” PDK або зберегти в якості опції 6-ступінчасту “механіку”.

Прем’єра нового Porsche Cayman GT4 RS можливо відбудеться до кінця 2021 року. Очікується, що безкомпромісне компактне купе буде дуже дорогим. Інсайдери прогнозують стартову ціну на рівні 130 тисяч доларів, тобто GT4 RS виявиться на третину дорожче звичайного Cayman GT4 і вдвічі дорожче базового 718 Cayman.

Джерело motor.ru

Не пропустіть