Apple більш ніж подвоїла дорожні тести безпілотників в 2020 році

Американська компанія почала активніше тестувати безпілотні автомобілі в 2020 році, оскільки її автономна технологія покращилась, хоча вона як і раніше значно відстає від конкурентів, оскільки в кінцевому підсумку збирається випустити споживчий автомобіль.

Згідно зі звітом, поданим до Департаменту транспортних засобів Каліфорнії, в минулому році автомобілі компанії проїхали 30 264 км в порівнянні з 12 141 км в 2019 році. Проте, тестові кілометри в 2020 році відстають майже на 128 747 км, від тих, які Apple заявила, що її автомобілі проїхали в 2018 році.

Apple недавно активізувала роботу над автономним електромобілем, щоб скласти конкуренцію Tesla Inc., General Motors і іншим. У компанії задіяні сотні інженерів, що працюють над базовою системою автономного водіння, а частина її автомобільної команди зосереджена на реальних споживчих автомобілях.

Компанія, швидше за все, не буде випускати автомобіль протягом як мінімум п’яти років, хоча найняла декілька колишніх керівників Tesla для роботи над рядом областей- в 2020 році в команду був запрошений колишній керівник компанії Tesla, а в 2018 році був найнятий колишній головний інженер Tesla Дуг Філд. В кінці минулого року Apple призначила керівника проекту по машинному навчання Джона Джаннандреа курирувати проект.

Показники Apple як і раніше значно відстають від конкурентів, що дає зрозуміти, що Apple ще не близька до запуску безпілотного автомобіля.


Не пропустіть