Байден може обвалити продажі Tesla і GM

Американські демократи розробили новий законопроект, покликаний стимулювати продажі в США електрифікованих транспортних засобів. Однак замість цього ініціатива партії Джо Байдена може обрушити продажі електрокарів від двох великих виробників – Tesla і General Motors (GM).

На сьогоднішній день в США діє державна програма, завдяки якій компанії-виробники отримують певні пільги на реалізацію 200 тисяч електрокарів. Клієнти при цьому в рамках того ж закону мають можливість отримати знижку в 7,5 тис. доларів на покупку моделі на електротязі. Варто відзначити, що тут є деякі нюанси. Наприклад, Tesla і GM давно вибрали 200-тисячну квоту, а тому у першій компанії розмір знижки на покупку електромобіля спочатку знижувався, а в минулому році ці пільги взагалі були відсутні.

Новообраний глава Білого дому Джо Байден виступає за активний розвиток в країні сегмента електромобілів і саме тому його партією був запропонований новий законопроект, згідно з яким GM і Tesla знову зможуть отримати доступ до програми державної підтримки. Також передбачалося не 200, а 400-тисячна квота і знижка на покупку електрифікованого транспорту в розмірі 7 тис. доларів.

Після того, як виробник вибирає встановлену квоту, знижка знижується на 50%. Все б нічого, але закон поки не прийнятий і незрозуміло, коли це відбудеться. Багато покупців, на думку фахівців, відкладуть покупку до того часу, коли вона стане вигідніше, але це обрушить продажі виробників. При цьому експерти вважають, що для General Motors тимчасова відстрочка продажів не виявиться критичною, а ось для компанії Маска, це дуже невигідно.


Не пропустіть