Tesla закриває свій перший європейський завод

Цей завод був відкритий в 2015 році в присутності генерального директора Tesla Ілона Маска

Tesla дуже скоро припинить збірку Model S і Model X в Тілбурзі, Нідерланди. В кінці січня моделі були модернізовані, що змінило виробничий процес в Сполучених Штатах, так що збірка в Нідерландах більше неможлива.

Незважаючи на те, що зовнішніх змін в нових Model S і Model X мало, машини значно змінилися в плані технологій і в інтер’єрі. Тому збірка електромобілів в Тілбурзі технічно не може проводитися в промислових масштабах.

Очікується, що оновлені Model S і Model X будуть вперше доставлені в Нідерланди в листопаді цього року, а це означає, що найближчим часом будуть припинені поставки автомобілів поточного покоління на завод в Тілбурзі. Цей завод був відкритий в 2015 році в присутності генерального директора Tesla Ілона Маска, а також міністра економіки країни Хенка Кампа.

Згідно з повідомленнями, Tesla проводить консультації з виробничою радою, щоб знайти інші посади для співробітників заводу. У місті Брабант збирають не тільки автомобілі, у американського бренду також є цех з виробництва обприскувачів, склад запчастин і так званий центр відновлення, де старі або вживані деталі доводяться до стану нових. З 1510 чоловік, що працюють в Tesla в Нідерландах, 540 працюють в Тілбурзі.

Тілбург був особливо завантаженим в 2018 році. У той час Model S і Model X були дуже популярні серед водіїв бізнесу через сприятливі умови оподаткування. Того року в Нідерландах було зареєстровано 5622 і 2963 машин відповідно. Пізніше ввели «податок Tesla». У 2020 році було зареєстровано 292 Model S і 299 Model X.


Не пропустіть