Xiaomi буде випускати електромобілі на заводах Great Wall

Як повідомляють ЗМІ з посиланням на кілька незалежних джерел, поряд з IT-гігантами Apple і Huawei компанія Xiaomi працює над власними електромобілями. Машини під брендом Xiaomi будуть випускатися на одному із заводів відомого китайського виробника – Great Wall. Транспортні засоби розраховані на масовий ринок.

Очікується, що компанія Great Wall, яка раніше не працювала на замовлення для інших брендів, на цей раз зробить виняток і навіть підтримає проект інженерними консультаціями. На тлі цих новин акції Xiaomi і Great Wall виросли сьогодні на азіатських біржах на кілька відсотків. Офіційно про партнерство буде оголошено на початку наступного тижня.

Проект став черговою спробою компанії, чиє ім’я в першу чергу асоціюється зі смартфонами, диверсифікувати бізнес. Хоча продаж гаджетів приносить основний дохід, маржинальність в цьому сегменті для Xiaomi невисока. Крім того, незабаром очікується зростання цін на смартфони виробника через глобальну нестачу чіпів.

Випуск електромобілів сьогодні є одним з найбільш «трендових» напрямків в промисловості. Крім автовиробників розробкою таких машин зараз займаються в Apple, Huawei і навіть китайський пошуковий гігант Baidu заявив в січні про плани виробництва власних електромобілів на заводі Geely.

Поставки перших машин плануються в 2023 році. Електромобілі будуть підтримувати включення в «розумну» екосистему Xiaomi.


Не пропустіть