23-річне купе Subaru Impreza на торгах оцінили понад 155 тис., доларів (Фото)

На аукціоні Bring a Trailer йдуть торги за «заряджену» Subaru Impreza випуску 1998 року. Спорткар зі 40-тисячним пробігом вже оцінили в 155 555 доларів, але до кінця торгів ще 12 днів. Справа в тому, що це дуже рідкісне купе 22B STi в прекрасному стані.

Двохдверна Impreza близько чверті століття тому стала базою для побудови особливої ​​серії спорткарів – Subaru присвятила її як власним 40-річного ювілею, так і третій поспіль перемозі в Чемпіонаті світу з ралі. Всього було випущено близько чотирьох сотень машин, і виставлений на продаж екземпляр – 156-й за рахунком.

Відрізнялася особлива серія не тільки шильдиками і номерними табличками, але і, наприклад, фірмовим синім кольором кузова в поєднанні з золотими колісними дисками і особливим обвісом. У комплект входили регульоване антикрило, алюмінієвий капот з оригінальним повітрозабірником і розширені крила.

Виставлений на продаж екземпляр володіє переналаштованою в ательє ProDrive підвіскою з компонентами Bilstein, укороченою рульовою рейкою і карбоновою розпіркою передніх стійок. У салоні встановлені двоколірні «ковші» Recaro і кермо з шкіряною обробкою.

Купе укомплектовано 2,2-літровим оппозитним мотором, що розвиває 280 к.с. і 363 Нм крутного моменту в парі з п’ятиступінчастою “механікою” і системою повного приводу з регульованим міжосьовим диференціалом.

Продавець стверджує, що і силовий агрегат, і ходова частина пройшли техобслуговування на початку нинішнього року. Крім планового ремонту були замінені глушник, ремінь ГРМ і водяна помпа. Примітно, що спорткар продається у виконанні для японського ринку з правим кермом, хоча і знаходиться в США – машину ввезли в липні 2020 року на умовах Show or Display (вони мають на увазі серйозне обмеження річного пробігу, так як автомобіль імпортується тільки для демонстрації).


Не пропустіть