47-річну Toyota відреставрували до стану нового авто (Фото)

На аукціоні Bring a Trailer виставлено на продаж купе Toyota Celica: спорткару всього три роки залишилося до 50-річного ювілею, але він практично новий. У процесі реставрації купе перетворилося в сучасний спорткар з вінтажною зовнішністю, а з моменту спорудження проїхало трохи більше 1500 кілометрів. Поки за купе пропонують всього 11 623 долара, але до кінця торгів ще 4 дні.

Нинішній власник купив старий спорткар в 2012 році. З того часу кузов купе був повністю відновлений, позбавлений від іржі і перефарбований в яскраво-синій колір Voodoo Blue. Купе забезпечили світлодіодною оптикою, переднім спойлером, бічними дзеркалами в карбонових корпусах і 15-дюймовими колесами.

У салоні з’явилися обтягнута шкірою передня панель, цифрові прилади, «ковші» Braum Racing і швидкознімне рульове колесо Momo.

Ходова частина Toyota Celica перероблена за допомогою компонентів Techno Toy Tuning, штатні гальма замінені на більш потужні дискові альтернативи від Wilwood.

Змінився і силовий агрегат: під капотом цього примірника ховається чотирициліндровий дволітровий мотор Beams 3S-GE від Toyota Altezza, спарений з шестиступінчастою механічною коробкою і деталями приводу на задню вісь від Toyota Corolla AE86. Мотор доповнений впускним колектором і вихлопом від A’PEXi, а також алюмінієвим радіатором. Віддача мотора не називається, але на Altezza такий двигун розвивав до 210 к.с.

Відносно невисока ціна рестомода може пояснюватися низкою дрібних неполадок: наприклад, продавець уточнює, що у спорткара не працюють датчик тиску масла і двірники, клаксон відсутній повністю, а на кузові зустрічаються вм’ятини.


Не пропустіть