Skoda представила оновлений Kodiaq (Фото)

Компанія Skoda представила модернізований флагманський кросовер Kodiaq.

Компанія Skoda представила істотно оновлений кросовер Kodiaq, який чеська марка продає вже п’ять років – з 2016 року. Автомобіль в рамках рестайлінгу отримав змінену зовнішність, набір сучасних електронних систем, а також більш потужний мотор на спортивній версії.

Від попередника новий кросовер можна відрізнити в першу чергу завдяки завуженим фронтальним фарам з окремими світлодіодними модулями, заднім LED-ліхтарям зі складною графікою, а також зміненою радіаторною решіткою шестикутної форми і розширеному повітрозабірнику. Крім того, Skoda Kodiaq отримав більш рельєфні боковини і колісні диски іншого дизайну.

Що стосується інтер’єру, то він значним змінам не піддався. При цьому в салоні з’явилося нове двохспицеве рульове колесо і нові декоративні вставки. Сидіння можуть мати тканинну, комбіновану або шкіряну обробку, або екологічно чисту обробку з переробленої вторсировини. Передні крісла в залежності від комплектації передбачають підігрів, вентиляцію і функцію масажу.

Плюс до всього для моделі стала доступна віртуальна приладова панель з чотирма або п’ятьма (для версій RS і Sportline) варіантами інтерфейсу. Вдосконалений інформаційно-розважальний комплекс передбачає варіанти з сенсорними дисплеями діагоналлю 8 і 9,2 дюймів. Нарешті, автомобіль запропонують з аудіосистемою Canton, кількість динаміків якої збільшилася з 8 до 10.

У моторну гамму оновленого Skoda Kodiaq увійшла 1,5-літрова бензинова «турбочетвірка» і 2,0-літровий 190-сильний наддувний агрегат. Дизельна лінійка представлена ​​двигунами об’ємом 2,0 л потужністю 150 і 200 кінських сил. Базовий бензиновий мотор може працювати як з механічною коробкою, так і семиступінчастим “роботом”. Всі інші двигуни йдуть в парі тільки з роботизованою трансмісією. Кросовер доступний як з переднім, так і з повним приводом.

Значної зміни зазнала спортивна версія RS – її залишили без 240-сильного 2,0-літрового дизельного мотора, який знімають з виробництва через нові норми за кількістю шкідливих викидів в Європі. На зміну йому прийшов 2,0-літровий бензиновий агрегат потужністю 245 к.с., який вже встановлюють на нову Octavia RS. Динамічні характеристики такого автомобіля поки не названі. Наприклад, колишній дизельний Kodiaq RS здатний набирати першу “сотню” за 7 сек., а його максимальна швидкість складає 219 км/год.

Європейські продажі оновленого Skoda Kodiaq повинні початися влітку.


Не пропустіть