Представлено кросовер за 11 000 євро з кузовом зі склопластику (Відео)

У Тунісі єдина місцева автофірма Wallys Car представила компактний кросовер з невеликим кліренсом. Він отримав назву Iris. Цю машину збирають вручну і коштує 11 000 євро, або 13 000 доларів в мінімальній конфігурації і близько 21 000 доларів в максимальній. Велика частина деталей, наприклад, двигун, купується у Франції. Матеріал, з якого виготовляють кузов Iris, коштує недорого, але кожну панель потрібно шліфувати вручну. Більшу частину ціни становить мотор автомобіля (він коштує 7000 доларів).

Машина оснащена 1,2-літровим бензиновим трициліндровим двигуном PSA з потужністю 83 кінських сили. Максимальна швидкість 158 кілометрів на годину. З місця до 100 кілометрів на годину вона розганяється за 13,2 секунди. На думку виробника, такі параметри підійдуть більшості туніських любителів автомобілів.

Кузов автомобіля сконструйований зі склопластику. Передня його частина має круглі фари і решітку шестисекційного радіатора. Є масивні колісні арки.

Можливо отримати комплектацію з додатковою світлодіодною оптикою, панорамним дахом, датчиками паркування, захистом переднього бампера, фаркопом, запасним колесом, камерою заднього виду, сенсорним екраном, аудосистемой і відсіком для зарядки смартфона.

Машина доступна в двох кольорах кузова (рожевому і пурпуровому), але за додаткову плату число кольорів розширюється до десяти. В салоні машини Iris встановлюється кермо трьохспицеве. За доплату клієнтам пропонується додаткова шумоізоляція і більш зручні сидіння.

Фірма Wallys була створена в 2006 році. У перший рік компанія зібрала 20 автомобілів, а на наступний – вже 80.