Ford скорочує виробництво автомобілів: названо причину

Фінансовий удар може виявитися сильніше, ніж прогнозувалося спочатку.

Ford Motor Co в середу описала в загальних рисах ще одну серію зупинок заводів через глобальну нестачу напівпровідникових чіпів, що торкнулися п’яти підприємств в Сполучених Штатах і одне в Туреччині.

Американський автовиробник не повідомив наскільки скоротитися обсяг виробництва машин, і повторив, що має намір надати оновлену інформацію про фінансові наслідки нестачі чіпів з квартальним прибутком 28 квітня, припускаючи, що збиток може бути більше, ніж спочатку прогнозувалося.

У березні компанія Ford заявила, що нестача напівпровідників буде коштувати від 1 до 2,5 млрд доларів. Хоча марка приділяє пріоритетну увагу мікросхемам для своїх найприбутковіших автомобілів, час від часу вона була змушена призупинити виробництво свого найпопулярнішого повнорозмірного пікапа F-150.

У квітні концерн повідомив про скорочення виробництва в період з 19 по 26 квітня на заводах в Чикаго, Флет-Року, Мічигані і Канзас-Сіті, а також про скорочення графіка роботи на своєму складальному заводі в Огайо.

Компанія також оголосила про простій на своєму заводі з виробництва пікапів в Луїсвіллі, штат Кентуккі, з 26 квітня по 3 травня, і на своєму заводі з виробництва фургонів в Голчуку, Туреччина, з 8 по 31 травня. Проте, Ford сподівається компенсувати частину втрат в Туреччині за рахунок перенесення простоїв на більш пізні терміни.

Нагадаємо, що напівпровідники широко використовуються в автомобілях, в тому числі для контролю роботи двигуна, управління рульовим управлінням або автоматичними склопідйомниками, а також в датчиках, що використовуються в паркувальних і розважальних системах.