Опубліковані перші зображення майбутнього електричного седана Skoda

За неофіційними даними, нова модель з’явиться на європейському ринку в 2025 році.

Продажі моделей марки Skoda на ринку Європи поступово росли, починаючи ще з 2013 року. Однак «підкосив» дану тенденцію минулий рік, коли дилери чеської марки продали всього 634 160 одиниць авто, що вийшло на 14,6% менше, в порівнянні з 2019 роком. Судячи з усього, в скороченні продажів винні наслідки пандемії, через які впав автомобільний ринок в цілому. Але більшість автомобільних компаній вже змогли «повернутися в лад», в числі якої є Skoda.

Чеський бренд належить компанії Volkswagen, яка в даний час досить активно розвиває «зелений» напрям. Чеський автовиробник також працює над створенням і випуском авто з нульовим коефіцієнтом викидів. Варто відзначити, що першим електромобілем марки був кросовер Enyaq iV з традиційним п’ятидверним кузовом. Найближчим часом лінійку поповнить ще купеподібний варіант даного SUV.

Очевидно, що на цьому бренд зупинятися не збирається і після 2022 року лінійка буде більш активно поповнюватися новими електромобілями. Нещодавно стало відомо про те, що компанія в 2024 році, швидше за все, запропонує європейцям новинку – автомобіль, який стане альтернативою Volkswagen ID.3 і Cupra Born. Тепер же з’явилися перша інформація ще про одну «батарейну» розробку. Поки що офіційних відомостей про те, як буде виглядати майбутній «електроседан» Skoda, ще немає. Це дозволяє художникам пофантазувати про зовнішній вигляд новинки чеського бренду.

Свій варіант запропонував дизайнер Avarvarii. Експерти припускають, що у автомобіля буде «авангардний дизайн» і спортивне оформлення корми. Якщо судити по рендеру, то у новинки буде похилий дах, що надає машині в цілому більш «спортивний силует». Передня частина і корма моделі отримають риси впізнаваного фірмового стилю марки. Що стосується салону майбутньої «чотиридверки», то про це інформації поки теж немає.


Не пропустіть