В Україні будуть по-новому штрафувати за порушення правил паркування

Верховна Рада України розглядає законопроект, який передбачає розширення повноважень інспекторів з паркування. Згідно із законопроектом, інспектори отримають право штрафувати водіїв, які залишили свої автомобілі на місцях, спеціально призначених для зупинки автомобілістів з інвалідністю.

Відзначається, що сьогодні в Україні передбачено набагато більше місць для паркування інвалідів, ніж автомобілів, якими керують люди з обмеженими здібностями. Користуючись своєю перевагою, водії масово порушують правила дорожнього руху і залишають свої машини в недозволеному місці.

Найчастіше цей вид порушення ПДР фіксують на парковках біля великих магазинів, торгових центрів, гіпермаркетів і тд. Якщо уряд прийме законопроект про розширення повноважень інспекторів з паркування, то кількість штрафів за порушення правил паркування автомобілів значно збільшиться.

Варто додати, що штраф за цей вид порушення ПДР в Україні досить високий. Водієві, який залишив машину на місці для інваліда загрожує штраф в розмірі 1020-1700 гривень. Навіть хвилинна зупинка на місці відведеної на парковці для інваліда може бути приводом для притягнення до відповідальності і накладення не маленького штрафу.

Джерело avtoblog.ua

Не пропустіть