Попит на Tesla б’є рекорди: компанія вже розпродала весь квартальний запас

Як повідомляє інформоване джерело всередині компанії, Tesla вже розпродала весь запас автомобілів на другий квартал 2021 роки за два місяці до його закінчення. Керівництво чекало високий попит на нові версії Model S і Model X, але зростає кількість замовлень і на Model 3 і Model Y.

Про високий попит на продукцію компанії в першому кварталі цього року глава Tesla Ілон Маск розповів на нещодавній зустрічі, присвяченому фінансовим підсумками початку 2021 року.

«Ми спостерігали реальне зрушення в сприйнятті електричних автомобілів, і наш попит – найвищий з того, що ми бачили. Ми звикли до зниження попиту в першому кварталі, але побачили зростання попиту, який перевершив звичайне сезонне скорочення пропозиції в першому кварталі».

Схоже, що тенденція збереглася і в другому кварталі. І тепер перед компанією стоїть завдання випустити і доставити замовлені автомобілі клієнтам. У другому кварталі Tesla збиралася злегка підвищити обсяги виробництва в порівнянні з рекордними показниками минулого кварталу – 180 338 автомобілів за три місяці. Цілком можливо, пише Electrek, продажі складуть більше 200 тисяч електромобілів, особливо з огляду на потужності нової шанхайської фабрики.

На ринку електромобілів США перші два місця за перший квартал 2021 зайняли Model Y і Model 3, і тільки третє з гігантським відривом від лідерів дісталося Chevy Bolt. Відрив не просто великий, він фантастичний: обох Tesla в США продано 75 337 штук, а Chevy Bolt – 9025 штук. На четвертому місці рейтингу Ford Mustang Mach-e – його продажі склали всього 6614 штук.

У Китаї Model 3 на другому місці за популярністю, але поступається вона супердешевому двомісному мініелектрокару Wuling Mini EV, який коштує в 10 разів дешевше Tesla. І при цьому розрив у продажах між ними менше, ніж дворазовий – 96 674 проданих Wuling проти 52 859 одиниць Model 3.

За даними по всьому світу в березні було продано 75 888 штук Tesla Model 3, 39 745 штук – Wuling HongGuang Mini і 32 197 – Tesla Model Y. Тобто сукупні продажі Tesla перевищили 108 тисяч машин.