Tesla викрили в махінаціях з динамічними характеристиками

Компанія Tesla застосовує не зовсім відповідну методику обчислення часу розгону електрокарів.

Блогери з США звинуватили компанію Tesla в шахрайстві з динамічними характеристиками. З’ясувалося, що автовиробник використовує різні способи розрахунку часу розгону до 96 км/год. Стало відомо, що динаміку базових авто заміряють класичним способом зі стартом з місця, а випробування топових комплектацій проводять за іншою методологією з первинним проворотом коліс.

Так, невідповідність в способах вимірювань виявив блогер зі Сполучених Штатів. Блогер відкрив офіційний портал компанії показав на прикладі рестайлінгової Model S, що показник розгону базової модифікації відзначено без зірочки, а для топ-версій Plaid і Plaid + даний показник позначається зірочкою.

Трохи нижче невеликим шрифтом зазначено, що показник розгону найбільш продуктивних Model S вважається не з місця, а з того часу, коли машина проїде один фут (30,5 сантиметра) – аналогічний метод використовують в дрег-гонках. Згідно з оцінкою Engineering Explained, проїхавши один фут електрокар розганяється приблизно до 6 миль на годину, тобто швидше двох секунд нова Tesla Model S розганяється не з 0 секунд до 96 км/год, а з 6 секунд.

Претензія до компанії полягає в тому, що для різних комплектацій використовуються різні способи вимірів, при тому, що на головній сторінці про таких «нюансах» замовчується.