«Сотні машин іржавіють під відкритим небом»: в Китаї знайшли місце із закинутими електромобілями (Фото)

Ці авто вже давно ніхто не використовує, але деякі з них знаходяться в хорошому стані

У популярній соціальній мережі з’явилися кадри нікому не відомого звалища електромобілів. На кадрах можна помітити, як сотні авто просто іржавіють під відкритим небом. Про це пише Експерт.

Всі авто на цьому звалищі однієї марки. Є припущення, що колишній власник цих авто просто звіз їх в одне місце, щоб вони йому не заважали. Деякі з цих авто знаходяться ще в більш-менш пристойному стані, не дивлячись на те, що їх кузови практично повністю вкрилися іржею.

Подробиць про це місце дуже мало. Відомо, що звалище розташовано в Китаї. На всіх залишених автомобілях нанесена наклейка «Panda Auto» – дочірньої компанії популярного автомобільного виробника Lifan. Компанія Panda Auto спеціалізується на оренді електричних авто.

Крім того, видно, що всі кинуті машини марки Lifan модель 330EV. Електрокар надійшов у продаж в 2015 році. У той час в Китаї машина оцінювалася в 22,6-23 тисяч доларів. Запас ходу електрокара досягав 150км., що було відмінним показником на той момент.

Найімовірніше, що ці автомобілі виявилися покинутими після банкрутства Panda Auto і внутрішньої кризи Lifan.

Відзначимо, на балансі компанії «Panda Auto» свого часу було зареєстровано чимало машин. А якщо точніше, то мова йде про двадцять тисячах примірників авто. Загальна кількість клієнтів компанії перевищувало 4 мільйони. Це досить непоганий показник для виробника авто. Мережа Panda Auto була представлена ​​в 12 великих містах Китаю (Ханчжоу, Ченду і Чженчжоу і ін.).