Названо найбільш живучі двигуни на вторинному ринку

Вибір автомобіля на вторинному ринку часто зводиться до того, наскільки надійним є двигун тієї чи іншої моделі. Експерти назвали список таких силових агрегатів. У них увійшли як малолітражні двигуни, так і бензинові V8, а також турбодизелі.

Рядні «четвірки» робочим об’ємом до 2 літрів
У цій популярній категорії експерти виділили 1,6-літровий атмосферний двигун компанії Renault з індексом K4M. Цим мотором комплектують такі моделі як: Renault Logan, Renault Sandero, Renault Duster, а також Nissan Almera і Nissan Tiida. Двигун має високу надійність і без капремонту здатний пробігти до 350-450 тисяч кілометрів.

Не менш витривалим є 2-літровий агрегат Renault серії F4R, добре зарекомендував себе в моделях Renault Duster, Renault Kaptur і Nissan Terrano. Його ресурс перевищує 200 тисяч кілометрів. В цей же список можна включити і «ніссановський» мотор MR20DD, яким комплектували кросовери Qashqai і X-Trail.

Ще один надійний варіант в цьому класі – 1,6-літровий “атмосферник” CWVA від Volkswagen Group, відомий за моделями: Volkswagen Polo, Skoda Rapid, Skoda Octavia і декільком іншим одноплатформеним авто. Його ресурс при належному догляді перевалює за позначку в 150-200 тисяч кілометрів.

Серед атмосферних «четвірок» в якості безпроблемних зарекомендували себе також 1,8- і 2-літрові мотори Toyota, якими оснащуються моделі Corolla, Avensis, Camry і RAV4.

Бензинові «шістки»
Одними з найбільш надійних 6-циліндрових агрегатів на вторинному ринку вважаються двигуни серії GR від Toyota. Ці мотори відомі покупцям по різних поколінь седана Camry і кросовера Highlander. Крім них такими двигунами оснащувалися багато моделей Lexus, включаючи популярний кросовер RX. Цей силовий агрегат здатний без серйозних несправностей проїжджати понад 250 тисяч кілометрів.

Непогано зарекомендував себе також бензиновий двигун Hyundai з індексом G6D.

Крім нього можна звернути увагу на не менш надійні мотори серії VR6 розробки Volkswagen Group, які встановлювалися на Volkswagen Touareg, Volkswagen Passat, Volkswagen Phaeton і деякі інші моделі компаній Audi, Skoda і Porsche.

Бензинові V8
У списку бензинових V-образних двигунів кращими, на думку експертів «Autonews» вважаються американські мотори компаній General Motors і Chrysler. Вони невибагливі і надійні, але мають характерний для цього типу моторів мінус – висока витрата палива.

Турбодизелі
У списку надійних «турбодизелей» найбільш безпроблемними є корейські агрегати серії D4H, відомі по кроссоверам Kia Sorento і Hyundai Santa Fe.

Відмінною паливною економічністю і високим ресурсом також славляться 3-літрові двигуни BMW з індексом N57 і 2-літрові мотори серії B47.

Кращі з кращих
Еталоном ж вважаються мотори V8 серії VD, а також 8-циліндрові «тойотівскі» агрегати серії UR, які не тільки є надійними, але ще і не вибагливі з точки зору якості палива. Ними оснащуються представлені на «вторинці» позашляховики Toyota Land Cruiser, а також Lexus LS і LX.


Не пропустіть