Dodge працює над новим кросовером (Фото)

В даний час в лінійці Dodge 2021 року всього три моделі: Challenger, Charger і позашляховик Durango. Кроссвени Dodge Journey і Grand Caravan були зняті з виробництва в минулому році, хоча офіційний сайт до тепер рекламує їх як моделі 2020 року.

Загалом, Dodge потрібні нові моделі, тому що три залишених, м’яко кажучи, вже не дуже свіжі. Але, схоже, недавнє злиття FIAT Chrysler Automobiles і PSA Groupe, в результаті якого з’явився Stellantis, відкриває для Dodge нові перспективи.

За даними Passione Auto Italiane, найближчим часом компактний кросовер Alfa Romeo Tonale, буде повністю перелицьований і перейменований в Dodge Hornet. Ми вже повідомляли, що запуск «Тонале» був відкладений на кілька місяців, через нещодавнє призначення нового генерального директора Alfa Romeo, який в останній момент зажадав внести деякі поліпшення в конструкцію. За останніми даними, модель повинна надійти в продаж на початку наступного року.

Що ж стосується Hornet, то його найближчим часом почнуть збирати на тому ж італійському заводі що і Tonale, але не продаватимуть в Європі. Обидва кросовера отримають один і той же 2.0-літровий турбований двигун (від Jeep Wrangler) і, можливо, що підключаєму гібридну установку, хоча про неї поки ніхто нічого не говорить.

Без сумніву, марка «Додж» була зацікавлена ​​у відродженні імені Hornet, яке використовувалося багато років тому компанією AMC? Ще до злиття з PSA, FIAT Chrysler подав заявку на цей товарний знак, в управління по патентах і товарних знаків США (USPTO).

Представлений на фотографіях концепт Dodge Hornet, вже існував в початку 2000-х. В останній раз Dodge представляв нову модель з новою назвою вісім років тому, в 2013 році. Це був компактний седан Dart, який теж мав італійську платформу, але не зміг прижитися ні в США, ні в інших місцях, де його продавали. Виробництво Dart закрили в 2016-му.

Dodge поки не коментує появу нового кросовера, але не дивуйтеся, якщо дебют Hornet відбудеться вже в кінці цього року або на початку наступного.


Не пропустіть