18-річний Hyundai Getz витримав жорсткий краш-тест від німецьких експертів (Фото)

Німецька організація Dekra перевірила безпеку старенького Hyundai Getz, що зійшов з конвеєра 18 років тому і встиг проїхати 270 тисяч кілометрів.

Субкомпактний корейський автомобіль Hyundai Getz розбили об бетонну стіну з серйозною метою: наочно продемонструвати рівень безпеки машин тих років в порівнянні з сучасними. Попутно європейські експерти перевірили, як добре асистенти безпеки виконують свою роботу після стількох років експлуатації. Результатами краш-тесту ділиться портал Autoweek.nl.

Щоб досягти поставлених завдань, експерти влаштували сутичку авто з бетонною стіною на швидкості 50 км/год. За їх підрахунками, процес спрацьовування ременів безпеки і подушок зайняв 37.9 мілісекунд. Такий результат фахівці назвали «обнадійливим». Для порівняння, щоб моргнути, людині потрібно близько 100 мілісекунд.

Після удару каркас очікувано деформувався, але не так сильно, щоб це завадило відкрити двері автомобіля. Причому педальний вузол і стійки лобового скла не постраждали. Такі результати заслужили похвали від експертів.

При цьому вони відповіли, що сучасні машини важче тих, що виготовлялися двадцять років тому. Особливо електрокари і гібриди з важкими силовими установками.