Renault випустить 10 нових електромобілів за 4 роки

Французька Renault планує значно розширити гаму електромобілів – до 2025 року вона випустить 10 нових моделей такого типу. Про це під час онлайн-конференції ElectroPop розповів глава концерну Лука де Мео.

Де Мео повідомив, що однією з новинок стане компактний кросовер 4ever з ретродизайном – стильовими рішеннями він буде відсилати до легендарної малолітражки Renault 4, що випускалася в 1961-1994 рр. і була однією з найпопулярніших машин у Франції. До тепер інформація про відродження Renault 4 проходила по категорії чуток, тепер же вона офіційно підтверджена.

4ever створюється на платформі CMF-BEV, спочатку спроектованої під застосування електричних силових установок. Такі шасі хороші тим, що дозволяють скомпонувати агрегати електроустановки найбільш оптимально, не вдаючись до компромісів, неминучим при конвертації шасі з ДВЗ під використання електроприводу.

Раніше Renault серед своїх перспективних електромобілів анонсувала модель 5 (спортивний хетчбек на платформі CMF-BEV) і MeganE (сімейний хетчбек на базі CMF-EV від Nissan Ariya).

Електродвигун і батарея в CMF-BEV створюються за інноваційними технологіями – вони будуть на 5% і 33% дешевше в собівартості, ніж мотор і АКБ нинішнього серійного електромобіля Renault Zoe.

Глава Renault також анонсував спортивний електромобіль під суббрендом Alpine.

Виробництво електромобілів зосередиться в створюваному промисловому кластері Electricity, в який входять три заводи на півночі Франції. Мета Renault – майже повністю відмовитися від випуску автомобілів з ДВЗ до 2030 року.