Українцям стане простіше перевіряти автомобілі

В Україні спростили перевірку автомобілів завдяки унікальним номерам – VIN-кодам зареєстрованих транспортних засобів у Єдиному державному веб-порталі відкритих даних, інформує Урядовий портал.

Раніше на Єдиному сайті відкритих даних набір відомостей про транспортні засоби та їхніх власників публікувався без VIN-кодів. З 1 липня цього року Міністерством внутрішніх справ було опублікувано набір даних вже з VIN-кодом. Наразі доступною є інформація про авто, зареєстровані з 1 січня поточного року – близько 820 тисяч.

Унікальний номер автомобіля складається із 17 цифр, у комбінації VIN-коду зашифровано відомості про виробника, характеристики авто, рік випуску. У світі використання VIN-коду діє за єдиним стандартом. Завдяки його даним будь-яка машина у світі може бути ідентифікована та отримана базова інформація про неї. Можна перевірити справжність техпаспорту, дізнатися точний термін розмитнення автомобіля, довідатися точну кількість попередніх власників.

Очікується, що популярні сервіси перевірки автомобіля інтегрують відомості у свої ресурси.

Нагадаємо, що в Україні набули чинності нові правила розмитнення автомобілів.

Також ми писали, що в Асоціації автовиробників України повідомляють про зростання виробництва автомобілів у травні поточного року. Зазначається, що було виготовлено 1 004 авто. Показник у вісім разів вищий за травневий показник минулого року, і на чотири відсотки більший порівняно з попереднім місяцем цього року.

Джерело fbc.ua

Не пропустіть