В ЄС планують покласти край ері автомобілів з ДВЗ

Європа планує до 2035 року повністю відмовитися від авто з традиційними ДВЗ і стати континентом з нульовим викидом парникових газів.

Згідно з планами європейців, через 9 років шкідливі викиди мають скоротитися до 65%, а через 14 років – до нуля. ОВ зоні особливої ​​уваги опиняться легкові авто, на які зараз припадає близько 12% всіх вуглецевих викидів в Європі. До 2030 року кліматична нейтральність країн Європи повинна буде зрости на 37,5%.

Аналітики вважають, такі плани підштовхнуть автовиробників до збільшення об’ємів виробництва електрокарів і розширення асортименту таких моделей.

Зокрема, німецький Volkswagen збирається повністю відмовитися від випуску автомобілів з ДВЗ в Європі до 2035 року, французький Renault планує перевести на електрику 90% своїх авто, а американський Ford і зовсім має намір виключно електрокари.

Перехід на екологічно чисті автомобілі є лише одним із заходів, за рахунок яких ЄС спробує очолити боротьбу з глобальним потеплінням, а також до 2050 року стати першим континентом з нульовим рівнем викидів парникових газів.


Не пропустіть