Toyota зіткнулася з дефіцитом знаменитої моделі (Фото)

Прем’єра найбільш доступної версії суперкара Toyota Supra відбулася в минулому році. Така модифікація виробляла куди менше потужності, ніж виконання з V6, але і коштувала трохи дешевше. Правда зараз «доступні» «Супри» годі й шукати. Їх повністю розкупили. Журналісти зв’язалися з дилерами Toyota, у яких з’ясували причини відсутності 4-циліндрових Supra в продажу.

Як з’ясувала редакція видання «Car and Driver», Supra відчуває ті ж проблеми, що і інші моделі компанії. Йдеться про збої в ланцюжку поставок, а також дефіцит мікрочіпів, які сильно вдарили по всій світовій автомобільній галузі. Виниклі складнощі вплинули на заводи «Тойота» в Північній Америці, а також Австрії.

При цьому 2-літрова «Супра» не користується високою популярністю. Як відзначають в Toyota, на частку таких машин припадає лише 15% від усіх продажів моделі в світі. Більш потужна версія спорткара з 3-літровим 382-сильним двигуном коштує на 6 тисяч доларів дорожче, що вважається несуттєвою різницею в ціні для забезпечених американських покупців в порівнянні з 4-циліндровим варіантом, що видає всього 255 кінських сил.