Skoda запустила виробництво нової Fabia (Фото)

Четверта Skoda Fabia перетворилася зовні, збільшилася в розмірах і стала безпечнішою

Чеська Skoda почала серійне виробництво компактного хетчбека Fabia четвертого покоління на заводі в Млада-Болеславі. Як повідомляє прес-служба компанії, машина сходить з однієї лінії разом з моделями Scala і Kamiq. У модернізацію виробничих процесів чехам довелося вкласти 110 млн євро.

«Численні складні і фізичні етапи виробництва тепер виконуються роботами, що дозволило досягти високого рівня автоматизації виробничих процесів», – розповіли в Skoda.

Четверту Skoda Fabia побудували на платформі MQB-A0. Завдяки цьому новинка трохи збільшилася в розмірах у порівнянні з попередником, а об’єм багажного відділення виріс на 50 л – до 380 літрів.

Коефіцієнт лобового опору у нової машини – 0,28. Як заявили представники Skoda, це кращий аеродинамічний показник в цьому класі.

У гамму моторів новинки увійшли два 1,0-літрових атмосферних трьохциліндрових бензинові агрегати потужністю 65 і 80 кінських сил. Також машину запропонують з парою наддувних моторів такого ж обсягу, що видають 95 і 110 кінських сил.

Топові модифікації Fabia отримали 1,5-літрову «турбочетвырку», яка розвиває 150 кінських сил. У список доступних електронних «помічників» увійшов адаптивний круїз-контроль, система дотримання рядності руху і паркувальний асистент.