Представлений найекономічніший Kia Sportage нового покоління (Фото)

Гібридний Sportage витрачає шість літрів палива на 100 кілометрів пробігу.

Фірма Kia розширила гамму версій нового Sportage – на південнокорейський ринок вийшов бензин-електричний кросовер, який потужніше і економічніше представлених раніше негібридних модифікацій. За технікою Sportage Hybrid ідентичний одноплатформених Hyundai Tucson: силова установка складається з бензинового двигуна 1.6 T-GDI, 6-ступеневої “автомата” з вбудованим електродвигуном і тяговою батарею ємністю 1,49 кіловат-години.

За потужністю гібридний Kia Sportage перевершує базові версії з бензиновим двигуном (1.6 T-GDI, 180 сил і 265 Нм) і дизелем (2.0 GDI, 186 сил і 417 Нм), адже максимальна віддача системи – 230 кінських сил і 350 Нм.

При цьому електрифікований кросовер – найекономічніший в поточній лінійці. Витрата палива в змішаному циклі не перевищує шести літрів на 100 кілометрів, тоді як базовий передньопривідний Sportage з дизелем споживає 6,85 літра на 100 кілометрів, а аналогічна версія з бензиновим мотором – вісім літрів на 100 кілометрів.

Гібридний Kia Sportage може бути виключно передньопривідним, а без активації двигуна внутрішнього згоряння такий кросовер пересуватися не здатний. Зате заряджати від розетки новинку не потрібно, а ще у неї є незвичайна система E-Ride – при проїзді нерівностей електромотор намагається мінімізувати коливання кузова.

У Південній Кореї новий Kia Sportage зібрав понад 16 тисяч заявок протягом доби після прем’єри, а поява гібридної версії напевно тільки підстьобне попит. За економічну силову установку доведеться переплатити близько чверті вартості базового кросовера.