Концерн Volkswagen анонсував кілька бюджетних електрокарів

Плани Volkswagen Group з продажу невеликих повністю електричних автомобілів під брендами VW, Skoda і Seat знаходять форму.

Volkswagen Group має намір зайняти лідируючі позиції в сегменті компактних електрокарів і першою моделлю на батарейках стане Skoda Elroq, надходження в продаж якої заплановано на середину 2024 року. Новинка розташується нижче Enyaq, єдиного в продажу автомобіля Skoda на батарейках.

Очікується, що VW додасть два невеликих електромобіля на батарейках – кросовер ID1 в 2025 році і невеликий хетчбек ID2 в 2027 році. Ці моделі будуть розташовуватися нижче кросовера ID4 і хетчбека ID3.

Seat представить Acandra на початку 2025 року. Інсайдери компанії говорять, що це буде хетчбек в спортивному стилі, орієнтований на молодих покупців в містах і передмістях. Може відбутися другий варіант кузова. Очікується, що всі маленькі електромобілі будуть коштувати від 19 000 євро.

VW Group поклала відповідальність за розробку електромобілів на Skoda, що спеціалізується на недорогих автомобілях. Ці автомобілі або їх наступники, ймовірно, в кінцевому підсумку замінять такі автомобілі групи, як VW Polo, Skoda Fabia і Seat Ibiza. Volkswagen заявив, що припинить продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в Європі до 2035 року.

Хоча Skoda базується в Чеській Республіці, невеликі електромобілі будуть виготовлятися в Іспанії, на заводі Seat в Мартореллі, недалеко від Барселони, і заводі VW в Памплоні. Автомобілі VW, Skoda і Seat будуть засновані на скороченій версії архітектури MEB, розробленої VW Group. Платформа в даний час лежить в основі VW ID4, ID3, Skoda Enyaq, а також Audi Q4 e-tron і Cupra Born. В автомобілях будуть використовуватися ті ж акумуляторні батареї, що і в поточних моделях MEB.

Вони отримають потужну операційну систему, яка буде пропонувати функції, які до тепер були доступні тільки в автомобілях середнього класу VW Group. До них відносяться пошукові та платіжні сервіси, а також ряд інших технологій.

В даний час ні у одного бренду VW Group немає моделі на батарейках в сегменті малолітражних автомобілів. У сегменті міні-автомобілів група продає повністю електричні версії VW Up, Skoda Citigo і Seat Mii, але виробництво цих автомобілів поступово припиняється.


Не пропустіть