Названо перший в світі електромобіль-мільйонник

Світові поставки Model 3 перевищили позначку в 1 мільйон

Першим в світі електромобілем, проданим в кількості 1 мільйона примірників, став Tesla Model 3. Як пише джерело, до кінця другого кварталу світові поставки авто склали 1 031 588.

На даний момент ринок США залишається найбільшим для компанії. Станом на червень цього року кількість нових зареєстрованих електромобілів в США досягло 214 111. Для порівняння, за аналогічний період минулого року на облік в США був поставлений 98 351 електромобіль. При цьому на частку Tesla припадає 70% ринку електромобілів в цій країні.

Ситуація з електромобілями в Китаї цікавіша: за першу половину року в КНР було продано 1,12 мільйона електромобілів. Китай – найбільший за обсягом ринок в світі, якщо мова йде про електричні авто. З цих 1,12 мільйона 161 743 припали на моделі Tesla.

За даними офіційних звітів, Tesla в першому півріччі поставила замовникам 386 050 автомобілів, але план на рік більш амбіційними: очікується, що за підсумками року поставки електромобілів Tesla перевищать позначку в 800 000 штук. Правда, цей прогноз навряд чи враховує ситуацію з дефіцитом компонентів в галузі.


Не пропустіть