Mercedes-Benz представив електричного побратима E-класу (Фото)

На виставці IAA Mobility в Мюнхені (Німеччина) Mercedes-Benz представив електромобіль EQE. Це седан бізнес-класу, який підноситься як електричний аналог E-класу. Він буде конкурувати з Tesla Model S і прийдешньої Audi A6 e-tron.

Довжина, ширина і висота Mercedes-Benz EQE становлять 4946, 1961 і 1512 мм відповідно. За габаритами він близький до сучасного CLS, при цьому всередині просторіше не тільки за нього, а й E-класу: в порівнянні з останнім салон новинки на 80 мм довшим і на 27 мм ширше (в районі «плечей»). Колісна база – 3122 мм.

Стилістично EQE схожий на флагманський EQS, вироблений з травня 2021 року. У нього схожі пропорції кузова з коротким носом, похилою задньою частиною і довгою кабіною. Однак EQS помітно більший: його довжина становить 5216 мм.

Електромобіль ретельно опрацьований з точки зору аеродинаміки – коефіцієнт опору Cx складає всього 0,20. Перш таким міг похвалитися тільки один серійний легковий автомобіль в світі – EQS.

За прикладом флагмана в салоні встановлений медіакомплекс MBUX Hyperscreen, який об’єднує три великих дисплея під суцільним склом протяжністю 142 см (56 дюймів). Але така система пропонується лише в якості опції, в «базі» передбачений окремий 12,2-дюймовий екран панелі приладів і 12,8-дюймовий тачскрін по центру.

Зараз німці заявили тільки одну версію – EQE 350. У ній встановлений задній електродвигун потужністю 292 к.с. (215 кВт). Привід, відповідно, задній. Разом з EQE 350 в продаж надійде і двомоторна версія, про яку поки нічого не говориться.

Літій-іонна батарея складається з десяти модулів загальною ємністю 90 кВт*год. Запас ходу – 660 км по циклу WLTP. При використанні потужних станцій можна зарядити седан з 10 до 80% за 31 хвилину.

Автомобіль оснащений чотирьохважільною підвіскою спереду і багатоважількою ззаду. За прикладом S-класу задні колеса здатні повертатися на кут до 10 градусів, але покупцям доведеться доплатити за цю систему. Пневматична підвіска Airmatic є опцією.

Вихід Mercedes-Benz EQE на ринок запланований на середину 2022 року. Ціни поки не розголошуються.


Не пропустіть