Porsche припинить продажі бензинової версії свого популярного кросовера (Фото)

Німецький автовиробник планує повністю припинити продажі бензинової версії Porsche Macan в 2024 році. Електричне виконання моделі дебютує в 2022 році.

За підсумками першої половини цього року було продано 43 618 екземплярів Macan, що зробило компактний кросовер Porsche ще одним популярним автомобілем, після Cayenne, який розійшовся тиражем в 44 050 одиниць. Macan був дуже популярною моделлю для преміального автовиробника з моменту його дебюту в 2014 році

Продажі бензинових версій Macan зберігатимуться ще кілька років, перш ніж Porsche припинить їх продажу.

Ці новини приходять прямо від боса лінійки автомобілів. В рамках свого інтерв’ю, Себастьян Штайгер сказав, що кросовер з ДВЗ, ймовірно, буде знятий з продажу всього через три роки.

На питання, коли Macan повністю перейде на електричну силову установку, Штайгер відповів: «Сьогодні остаточного рішення ще не прийнято». Він пояснив, що законодавство відіграє важливу роль в житті автомобіля, додавши, що «закони про викиди є ще одним обмежуючим фактором». Оскільки норми викидів Євро 7 повинні вступити в силу в 2025 році, не дивно, що Porsche нарощує зусилля в області створення електромобілів, перемикаючи увагу на версію кросовера з нульовим рівнем викидів.

Така версія кросовера буде представлена в якийсь момент в наступному році і надійде в продаж в 2023 році. Це буде перша електрична модель, яка використовує архітектуру Premium Platform Electric, спільно розроблену Porsche і Audi, причому остання працює над Q6 E-Tron теж з’явиться в наступному році.

Porsche недавно оновив Macan з класичним ДВЗ додавши незначні візуальні зміни всередині і зовні, а також змінивши ієрархію, оскільки версія Turbo була видалена. Замість цього GTS тепер є лідером в лінійці, з тим же 2,9-літровим V6 з двома турбінами, що і старий Turbo, видаючи 434 кінських сил.


Не пропустіть