Volkswagen відродить знаменитий позашляховик Scout

В кінці 2018 року в пресі промайнули чутки про підготовку німецьким автогігантом Volkswagen електричного SUV високої прохідності. На початку 2020 ця інформація знову спливла в ЗМІ, поповнившись можливими (і дуже дивними) назвами «T-Rug» і «Ruggdzz». Сьогодні ж з’явилися нові дані про електричний позашляховик Volkswagen, який може отримати дуже знайоме ім’я Scout.

На зустрічі з журналістами видання Motor Trend глава американського підрозділу Volkswagen Йохан да Нейш знову торкнувся теми позашляховика з нульовими викидами, згадавши, що з недавнього часу Volkswagen володіє правами на торгову марку «Scout» і цілком може її воскресити, спираючись на позашляхову історію International Harvester Scout. Ця торгова марка (не потрібно плутати з лінійкою модифікацій моделей Skoda) з 1985 року належить створила її компанії Navistar і покриває автомобілі, легкі і середні вантажівки спорядженою масою понад 1 088 кг для доріг загального користування.

У липні 2021 року компанія Traton (підрозділ комерційних автомобілів VAG, що об’єднує Man і Scania) викупила Navistar за $ 3.7 млрд, передавши таким чином ім’я Scout в повне розпорядження Volkswagen. Не виключено, що автогігант з Вольфсбурга запустить Scout в якості окремого бренду з власною дилерською мережею, оскільки модель Volkswagen Scout введе в замішання покупців, що орієнтуються на відповідні автомобілі в лінійці Skoda.