Проблемні євробляхи вивозять з України для продажу в ЄС

Гібридні автомобілі вивозять до Литви для подальшого продажу. Це пов’язано з тим, що їх не можна розмитнити за пільговими умовами в Україні. Але на кордоні митники виписують 170 тис. грн. штрафу, пише ubr.ua.

Гібридні автомобілі на європейських номерах не можна розмитнити за пільговими умовами, які діють в Україні до середини листопада 2021 року. При цьому розмитнення за повною вартістю є економічно недоцільним. Тому тисячі автовласників потрапили в “замкнуте коло”, повідомляє організація “Авто Євро Сила”.

У той же час, якщо залишити гібридну євробляху в Україні, то власника оштрафують на 170 тис. грн або конфіскують транспорт по закінченню пільгового періоду (10 листопада). Тому брокери готуються до масового вивезення проблемних авто, у яких, до того ж, немає ні європейської страховки, ні чинного техогляду.

“Ситуація ускладнюються” капризами “митників на кордоні, які не хочуть випускати автомобілі зі сплатою штрафу 8500 грн, а відразу складають протокол на 170 тис. грн і затримують авто”, – йдеться в повідомленні.

Послуги брокерів з вивезення таких авто для продажу в ЄС стоять $ 1000.. За цю ціну вони гарантують захист власника від 170 тис. грн штрафу (за умови сплати 8500 грн на митниці) і продаж гібрида в Литві по “максимально можливій ціні”.


Не пропустіть