Yamaha побудувала незвичайний водневий двигун V8

Yamaha Motor конвертувала під використання водневого палива 5,0-літровий бензиновий V8 моделі Toyota 2UR-GSE. Проект реалізований на замовлення Toyota Motor. Розробку представили публічно на треку в Окаямі, де проходив фінальний етап гонки Super Taikyu.

Зазвичай водень використовується для двигуна з паливними комірками, де шляхом електрохімічної реакції газ перетворюється на електрику, що живить тягові електродвигуни. У розробці Yamaha водень спалюється як звичайний бензин. Зауважимо, що Toyota Motor вже має прототип автомобіля з установкою за таким принципом – це Corolla Sport для кільцевих гонок Super Taiky.

Для переведення двигуна на використання водню змінено головки циліндрів, кришки ланцюгів, розширювальні баки, впускні та випускні колектори. Вісім труб випуску сходяться в одну та дають дуже гарний звук вихлопу, зазначає японське видання Car Watch.

Потужність водневого двигуна – 456 к.с., крутячий момент – 540 Нм. Продуктами згоряння мотора є чиста водяна пара та невелика кількість масла, що використовується для змащення частин, які труться.


Не пропустіть