Сотні електромобілів Tesla відмовилися їхати через збій

Кілька сотень власників Tesla по всьому світу не змогли відкрити та активувати електрокари через збій мобільного додатка, повідомляє ВВС. Невдоволені водії почали масово скаржитися на проблему в соціальних мережах. «Я застряг за годину їзди від дому, тому що зазвичай використовую свій телефон, щоб активувати свою машину», — написав у Twitter один із власників Tesla.

Смартфон як ключі від електромобілів Tesla можна використовувати після встановлення спеціальної мобільної програми.

Як уточнює Reuters, зі схожими проблемами зіштовхнулися близько 500 водіїв. Пізніше Глава Tesla Ілон Маск повідомив, що збій було усунено. За його словами, в компанії зроблять усе можливе, щоб «такі проблеми не виникали в майбутньому».

На початку листопада компанія Tesla вирішила відкликати 11,7 тис. електрокарів через проблеми в роботі програмного забезпечення. Сервісна акція стосувалася Model S, Model 3 та Model X, які були випущені в 2017-2021 роках. Також під кампанію попали кросовери Model Y 2020-2021 року випуску, на яких можливе хибне спрацювання системи попередження про ризик фронтального зіткнення, після чого електроніка запускає функцію екстреного гальмування. Така ситуація на дорозі може призвести до серйозної ДТП.

Джерело Автоньюс

Не пропустіть