Dodge відмовиться від компресорних Hellcat V8

З модельного ряду Dodge зникнуть усі машини з приставкою Hellcat та компресорною «вісімкою» HEMI. Як з’ясували американські журналісти, це відбудеться вже в 2023 році, а потім для компанії розпочнеться нова ера, з іншими платформами, моделями та електричними силовими установками. Перший автомобіль з електричної лінійки eMuscle вийде на ринок у 2024 році, а прототип покажуть у 2022-му.

Концерн Stellantis, до складу якого разом з Dodge входять ще 13 брендів, оголосив, що до 2030 близько 40 відсотків проданих в США машин будуть гібридами або електрокарами. План «озеленення» модельного ряду передбачає створення чотирьох електричних модульних платформ та відмову від архаїчних за сучасними мірками двигунів. І у випадку з Dodge йдеться про культовий Hellcat V8 6.2 з двошнековим приводним нагнітачем.

Це означає, що до кінця 2023 року американська марка втратить найзнаковіші свої моделі. Наприклад, кануть у Лету інфернальний 818-сильний Challenger STR Super Stock і представлений нещодавно Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody Jailbreak.

У 2024 році Dodge виведе на ринок заміну «Хеллкетам» – перший у світі електричний маслкар. Жодних подробиць про цю машину поки немає, але дещо можна дізнатися з тизерного ролика з керівником компанії Тімом Куніскісом. Наприклад, про позиціонування: Dodge уникає назви електрокар, та говорить про нову модель як про американський eMuscle, тобто маслкар з електричним приводом. А ще про те, що «батарейний» Dodge нагадує Charger першого покоління.

Джерело Мотор

Не пропустіть