Конфіскація та величезний штраф: українець невдало ввіз Maserati

Вишуканий спорткар від відомого італійського автобренду вартістю понад півмільйона гривень було вилучено на митному посту «Виноградів» у мешканця одного із сіл Тячівського району Закарпатської області. Крім того, йому загрожує штраф 600 000 гривень за підробку документів, повідомляє Закарпатська митниця.

Громадянин України вирішив завезти в Україну седан Maserati Ghibli 2013 року в режимі «імпорт», нібито придбаний в іншого українського громадянина згідно з договором, засвідченим нотаріусом міста Карлові Вари (Чехія). Договір було надано в якості товаросупровідного документа, але при детальному вивченні його в інспекторів виникли сумніви щодо автентичності. Співробітники Закарпатської митниці направили листа до чеського нотаріуса, який відповів, що не посвідчував правочин купівлі-продажу – тобто, договір виявився підробкою.

Наразі спорткар 2013 року виробництва, орієнтовною вартістю понад 600 тис грн, вилучено на штрафний майданчик, а справу скеровано до суду. На водія Maserati було оформлено протокол про порушення ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкцією за це є штраф у розмірі 100% вартості товару, що провозиться – у цьому випадку це понад 600 тис. гривень.


Не пропустіть