Кількість комплексів зважування у русі в Україні суттєво збільшиться

Через рік на українських дорогах працюватимуть понад 150 комплексів зважування у русі, чи, як їх ще називають, WiM (Weight in motion). З 1 жовтня цього року за допомогою системи WiM відбувається  автоматичне нарахування штрафів за порушення норм габаритно-вагового контролю водіями вантажного транспорту.

Про це повідомляє MMR.net.ua з посиланням на інтерв’ю «Укрінформу» Андрія Івка, заступника голови «Укравтодору».

За його словами, кількість комплексів на кінець цього року на українських дорогах разом зі вже існуючими складе 102 штуки. У наступному, 2022-му році, Державне агентство автомобільних доріг України планує встановити ще 50 WiM’ів. Таким чином, на кінець наступного року в Україні буде працювати понад 150 комплексів зважування-у-русі, які, на думку фахівця, буде дуже складно оминути порушникам.

Разом з тим Андрій Івко зауважив, що WiM є інструментом не для того, щоб карати водіїв за порушення, а більше для того, щоб привчити водіїв не порушувати норми ГВК. За його даними, з моменту встановлення системи Weight in motion кількість порушень норм габаритно-вагового контролю зменшилась у 30 разів.


Не пропустіть