Першу партію 1000-сильних електропікапів Hummer зібрали у США (Фото)

Підприємство General Motors у Детройті закінчило складання першої партії електричних GMC Hummer EV. Незабаром машини почнуть постачати клієнтам.

GMC Hummer EV побудований на новій модульній платформі GM Ultium. Пікап отримав відразу 3 електродвигуни. Сумарна віддача – 1000 кінських сил. Розгін з 0 до 100 км/год – 3 секунди.

У GM пишаються системою підрулювання задніх коліс, яка на невеликих швидкостях повертає їх у той самий бік, що й передні, а не в протилежний, як на більшості інших авто. Завдяки цьому електричний пікап може їхати ніби по діагоналі, що покликане збільшити маневреність тісними вулицями або бездоріжжям. Також передбачено пневмопідвіску, за допомогою якої можна додатково збільшити дорожній просвіт на 149 міліметрів.

Збирати GMC Hummer EV у Детройті почали ще у вересні 2021-го: адаптація заводу до випуску авто на електричній тязі зажадала двох років будівництва та 2,2 млрд доларів інвестицій.

Замовлення на 1000-сильну модифікацію Edition 1 більше не приймаються: вся квота розкуплена за початковою ціною 110 295 доларів.

Джерело Тарантас

Не пропустіть