Kia розсекретила характеристики оновленого гібридного кросовера Niro

Компанія Kia розкрила подробиці про компактний кросовер Niro другої генерації.

Автомобіль отримав повністю нову зовнішність і три двигуни: звичайний гібридний, гібридний і електричний, що заряджається. На корейському ринку кросовер можна буде придбати вже у січні.

Зі зміною покоління кросовер серйозно додав у габаритах. Так, довжина Niro зросла до 4420 мм (+65 мм), ширина – до 1825 мм (+20 мм), а висота – до 1545 мм (+10 мм). Розмір колісної бази збільшився на 20 мм і становить тепер 2720 мм.

Незважаючи на наявність електричної складової силової установки, інженерам вдалося збільшити і багажник: його об’єм становить 451 літр, що на 15 літрів більше, ніж раніше.

Дизайн кросовера Niro другого покоління розроблений відповідно до філософії «Єдність протилежностей» (Opposites United). Зовнішній вигляд новинки багато в чому перегукується з виглядом концепт-кара Habaniro, який був представлений ще у квітні 2019 року.

У салоні є двоспицеве ​​кермо, а цифрова панель приладів і сенсорний дисплей мультимедійного комплексу зроблені під єдиним склом.

На початку продажів кросовер запропонують із гібридною установкою (HEV), що складається з 1,6-літрового двигуна із сімейства Smartstream на 103 кінські сили та 144 Нм та 32-кіловатного електромотора. Разом вони матимуть змогу видавати до 139 кінських сил. Роль трансмісії виконує 6-швидкісний «робот» з двома зчепленнями. Споживання пального кросовера становить 4,8 літра на 100 кілометрів шляху.