BMW прощається із знаменитим двигуном V12 (Фото)

Компанія BMW знімає з виробництва автомобілі із двигуном V12. Попрощатися з потужним двигуном, яким моделі марки оснащувалися протягом 35 років, баварці вирішили випуском спецверсії седанів 7-ї Серії, яка буде доступна в США.

Спецверсія BMW M760i xDrive Final V12 буде побудована в кількості всього 12 екземплярів за ціною від 200 000 доларів. Вона відрізнятиметься унікальними значками, дисками та безліччю варіантів персоналізації.

Прощальні седани отримають значок V12 ззаду та спеціальні 20-дюймові легкосплавні диски Style 760M із здвоєними спицями у сірому кольорі Window Grey або чорному Jet Black. Також можна буде вибрати колір гальмівних супортів – синій або чорний. Для кузова доступний будь-який відтінок із палітри BMW Individual.

До інших особливостей відносяться накладки на пороги з написом “THE FINAL V12”, який також буде на кришці двигуна. У салоні буде багато елементів оздоблення в чорному глянцевому кольорі, а на центральній консолі – табличка “1 OF 12”, що нагадує про ексклюзивність автомобіля.

За рівнем оснащення BMW M760i Final V12 буде “повним фаршем”. Це професійний пакет допомоги водію, капітанські сидіння ззаду, панорамний дах, адаптивні лазерні фари, аудіо від Bowers & Wilkins. Салон буде оброблений шкірою Full Merino, на вибір нададуть вісім кольорів. До кожного автомобіля також додається спеціальний подарунок, який можна буде розмістити на письмовому столі. Він буде “дублювати” колір кузова, варіант салонної шкіри та ідентифікаційний номер замовленого автомобіля.

Під капотом у прощальної спецверсії стоїть 6,6-літровий двигун V12 з двома моноспіральними турбокомпресорами у поєднанні з безступінчастим регулюванням клапанів і високоточним безпосереднім упорскуванням. Мотор видає 609 к.с., в діапазоні 5500 – 6500 об/хв. Пару йому становить 8-ступінчастий спортивний “автомат”. Розгін з місця до 96 км/год займає лише 3,6 секунди.

Виробництво BMW M760i Final V12 має розпочатися у червні 2022 року, а поставки очікуються у липні.


Не пропустіть