Volkswagen презентував концептуальну модель ID. LIFE (Фото)

У представленому у вересні 2021 року концептуальному кросовері Volkswagen ID.Life широко застосовані натуральні і вдруге перероблені матеріали, оскільки в основу ставилася екологічність. Про це розповів шеф-дизайнер Volkswagen Йозеф Кабан.

Для зовнішніх кузовних панелей застосований новий підхід: панелі капота і дахи виготовлені з матеріалу з повітряними камерами, який виготовлений з повністю перероблених пластикових пляшок.

У складі прозорого лаку для кузова використаний натуральний барвник – деревна стружка. А також затверджувач на органічній основі. Для виробництва шин взяли біомастило, натуральну гуму та рисове лушпиння.

У салоні як дерев’яні вставки використана стружка, яка була відбракована лісовими господарствами. В оббивці сидінь можна знайти мікроволокно Artverlours Eco, виготовлене на основі пластикових відходів.

“ID. Life формує перше уявлення про наш майбутній серійний компактний електрокар. Ми прагнули створити інноваційний, екологічний і непідвладний часу автомобіль”, – наводить слова Йозефа Кабана прес-служба Volkswagen.

Серійний субкомпактний кросовер з дизайном за мотивами концепт-кара ID.Life вийде у 2025 році, у Євросоюзі він коштуватиме 20-25 тисяч євро.

Габаритні довжина, ширина, висота ID.Life становлять 4,10 м, 1,84 м та 1,60 м. Колісна база – 2,65 м. Об’єм багажника – 410 літрів у звичайному стані та 1285 літрів при складених задніх сидіннях.

Машина оснащена електродвигуном потужністю 172 кВт (234 к.с.), розгін 0-100 км/год дається лише за 6,9 секунди. Мотор живить літій-іонна батарея ємністю 57 кВт*год, запас ходу одному заряді досягає 400 км.