Експерти розповіли, що буде з ринком пального в Україні

В Україні дедалі більше відчувається дефіцит усіх видів пального. Водії годинами вистоюють черги на заправках і часто залишаються без пального.

Як відомо, діють обмеження – бак заповнюють не більш як на 20-30 літрів. Наразі ситуація змінюється щохвилини, тож деякі заправки можуть не працювати, повідомили нам у мережі ОККО. В пріоритеті наразі забезпечити пальним авто спецслужб та критичної інфраструктури. Наприклад, станції WOG обслуговують такий транспорт без черги.

«Компанії нині намагаються налагодити постачання нафтопродуктів та працювати доти, доки безпечно», – кажуть в «Укрнафті».

На жаль, Україні складно наразі забезпечити себе повністю пальним власного виробництва. Аналітик компанії «Нафторинок» Олександр Сіренко, наразі працює лише один завод із шести наявних. По суті, він забезпечує 50% від потреби.

Ціни на пальне теж б’ють рекорди. Це пов’язано з цінами на нафту. Суттєве подорожчання відбулось після того, як США разом із союзниками в Європі активно почали обговорювати відмову від російської нафти.

У Мінекономіки наголошують, що складна ситуація з постачанням бензину та газу залишається здебільшого в таких областях, як Чернігівська, Сумська, Харківська і Донецька.